Den här gången blev det en smulpaj med ett täcke av havregryn, kokos och mandelspån. Bra med lite frysrensning på samma gång, innan man börjar samla på sig igen
En riktig julkaka, fullproppad med godsaker. Tillsätt de blötlgda bären och mandel/nötter, och rör om. Jag lät körsbären och russinen dra i lite päroncognac över natten, och blandade sedan med ytterligare frukt och nötter
Vispa under tiden äggen tillsammans med socker, sirap och vaniljsocker till en ljus och luftig smet. Jag tror i alla fall att fullkornshavreflingor, fullkornshavremjöl, kokosolja, mandel, russin och superbär alltsammans innehåller sånt som är bra och nyttigt för kroppen
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Fortsätt att hälla ner kokosoljan, psylliumfröskal, mandelmjöl, kokosmjölk och ägg i skålen
Vispa ihop äggen medmandelolja och rör ned i det torra. Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Jag minskade lite på sockret, bytte till rårössocker, tog mandel i stället för pistaschnötter (eftersom jag inte hade det hemma), tog rårismjöl i stället för vanligt vetemjöl, och la till xantangummi som bindemedel
En liten del majsmjöl lättar upp smeten och tillför sötma och god smak men du kan ersätta det om du vill med mer havremjöl eller se andra alternativ i receptet
Inspiration till den här goda efterrättskakan med årets skörd av äpplen och plommon, och med ett kul täcke av cornflakes, mandel och vit choklad, har jag fått av Annika på bloggen Bak och Mat för alla
Den här goda glutenfria blåbärssmulpajen kan göras både med skogsplockade och odlade blåbär. Blanda ihop mandelspån, kokoschips, risflingor och hackad vit chokladoch strö över blåbären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.