Kubba är en fylld deg av något slag som antigen kan kokas, friteras, stekas eller ugnsbakas. Det är pilligt att göra det och det gäller att ha en bra känsla när man jobbar med degen för att få till den perfekt
Kubba är gjort på en deg utav ris och potatis som man fyller med köttfärs,. Börja med degen. Idag provade jag att göra kubba för första gången och Mash Allah det blev jätte bra
Godast nygräddade med blir bara ännu torrare dagen efter. Mandelkubbar är en kanske en gammal kaka men ack så smarriga om ni frågar mig och även om ni inte gör det så fick ni reda på det nu
Eller varför kafferep, det räcker med ett glas iskall mjölk och en skön stund i soffan. Mandelkubbar är något som jag alltid älskat och köpt färdiga på påse (”Hägges” var de absolut godaste), men nu skulle jag ju skämmas om jag köpte dem…måste ju prova själv
Nybakade mandelkubbarmed ett glas kall mjölk är nog bland det godaste som finns. Lägg över på plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker
Förr smorde och mjölade jag den men nu klär jag den med bakplåtspapper både i botten och kanterna. Idag bjuder jag på ett värmande inlägg eftersom Söta sakers bakutmaning för november är "Värmande" Till jul bakas det alltid Upplandskubb hos mig, inget julbord utan Upplandskubb
Det är dessutom många som frågat mig om det här med surdegsbakning & det är jätteroligt. Vetesur. Då tar man helst ut den ett dygn/par timmar innan bakningen & späder med vatten & mjöl så att den är tjock som en våffelsmet
Blanda ner bittermandelarom tillsammans med gräddfil och ägg. Pensla ovansidan med gräddfil och vänd den i pärlsocker blandat med hackad sötmandel
Fördela smöret i mjölblandningen i en köksassistent (eller med fingrarna) till en smulig massa. Mandelkubbar hade alltid min älskade mormor till fikat när vi var små och de är ju bara så goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.