Saften blandas med vatten, en del vatten och en del saft. 0,5 liter vatten0,5 st citron, saften,1 st kanelstång2 dl strösocker. Saft, marmelad & sylt 1 kg Svenska äpplen
Lägg äpplena i en kastrull tillsammans med vatten, kanelstång och citronsaft. Här om dagen kom grannen över med en hink med blandade äpplen och idag bubblade det saft på spisen så att det doftade härligt långt ute på gatan
Jag kommer att göra den här saften flera gånger och kan tänka mig att den säkerligen är god att variera med diverse smaksättningar, exempelvis vanilj, citron eller kanske kardemumma
11 st citron, saften, eller 3 krm askorbinsyra. 11 st kanelstång. 13 kg äpplen, mogna och saftiga av valfri sort knappt 1 1/2 liter vatten 1 st citron, saften, eller 3 krm askorbinsyra 1 st kanelstång 6 dl strösockerSkölj äpplena och dela dem i halvor
Blanda Gelatinpulver tillsammans med vatten och låt småkoka tills det stelnar. Kanel botten. Vispa grädden fluffigt tillsätt färskosten,citroncitronskal och vispa väl
Kycklinglårfiléer med smak av kanel, chili och citron. Lägg ner kanelstängerna längs sidan i grytan (så att den under tillagningen kommer i kontakt med vätskan som bildas)
Krydda medkanel och citron. Vill du ha längre hållbarhet, tillsätt Atamon som konserveringsmedel. Koka i 5 minuter och smaksätt sen medkanel och citron efter tycke och smak. 1 tsk malen kanel. 2 tsk pressad citron. Sänk värmen till medel och rör i 5 minuter under tiden det kokar sakta. 1 tsk malen kanel. 2 tsk pressad citron
Koka upp mjölken och grädden medcitronzest och kanelstång. Bränn sockret med gasolbrännare. Plocka sedan upp kanelstången, koka upp blandningen igen och vispa ner äggulan
Krydda medkanel och citron. Vill du ha längre hållbarhet, tillsätt Atamon som konserveringsmedel. 1 tsk malen kanel. 2 tsk pressad citron. Sänk värmen till medel och rör i 5 minuter under tiden det kokar sakta. 1 tsk malen kanel. 2 tsk pressad citron
Den kokas på fet mjölk och grädde och smaksätts medkanel, vanilj och citronskal. Den serveras kall tillsammans med ovispad vispgrädde istället för mjölk och lite kanel
Kanel. Citron. I ugnen i 125 grader i 5 timmarHäll över och reducera vätskanSkeda över smaksättarna i vätskan över köttet vid servering Lammlägg – en per person
Denna gång med smaksättningen citron/morot/kanel/kokos. Mini äpplekaka medkanel, Mini morotskaka, Mini chokladkaka, Mini äpplekaka med pepparkakskrydda och Mini jordnötskaka med hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.