Den här efterrätten komponerade jag hastigt och lustigt häromdagen. Det gick till så att jag fick syn på en fruktkorg med äpplen i och vår pepparkaksburk i ungefär samma stund
I tidningen Hembakat heter dessa smarriga bullar Evas Äppelgömmor men eftersom jag inte har någon aning om vem den där Eva är så döper jag om dem till Mina Äppelgömmor
Äppelgrottor eller äppelgömmor är nog bland det bästa som finns när man vill bjuda på något gott och har en hejdundrandes massa äpplen men inte så mycket tid, eller om man får oväntat besök så är detta gjort i ett nafs
I år var det Johns tur att ha den årliga kräftskivan för sina RT bröder. Lokalen har vi ju klart sen midsommar och den passar lika bra för kräftskivan som till midsommarfesten
Passa på och njut av höstens goda svenska äpplen. Baka en annorlunda äppelpaj och servera den med vispad grädde smaksatt med punsch eller lite finstött snabbkaffepulver och brun farin
Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Rör ner salt, socker, kardemumma, ägg och det mesta av mjölet
Idag den 4 oktober har det varit kanelbullens dag. Ganska tjatigt med bullar till höger och vänster hela dagen men jag tyckte ändå jag skulle baka kanelbullar, det var ett tag sen sist
1. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. 2. Rör ner salt, socker, kardemumma, ägg och det mesta av mjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.