Visst är det väl ändå härligt med hösten på något sätt. Jag tänkte att vi skulle dra till med ett brödrecept här, det passar väl utmärkt med nybakat bröd såhär till helgen
dinkelflingor eller groddad dinkel. Blanda dinkel och äpple från steg 1 med resten av ingredienserna utom hasselnötterna och knåda degen i cirka 15 minuter. Ta upp degen och lägg den i en oljad plastlåda med lock, låt jäsa i cirka 2 timmar
Visst, fruktsallad är ju riktigt gott, med grädde eller glass till. De här müslikakorna är faktiskt både goda och nyttiga, till och med choklad innehåller de
både gott och nyttigt tillsammans med Kesellan. 0,5 dl dinkelflingor, krossa lätt med handen. 50 gr smör, smält (vill man inte ha smör går det utmärkt med 2 msk rapsolja istället). gärna med en klick Kesella (1 %) med lite vaniljpulver i och toppa med bär, mums. 0,5 dl dinkelflingor, krossa lätt med handen. 50 gr smör, smält (vill man inte ha smör går det utmärkt med 2 msk rapsolja istället)
Helena är min goa arbetskollega som är riktigt duktig på det här med bak- och matlagning. På diverse fika- och lunchraster är Helena den som alltid kommer med en massa härliga bak- och matrelaterade tips
Men de är oftast rätt onyttiga med mycket socker och smör i. Visserligen är de väldigt smarriga, men ibland kan det vara bra med något som är lite nyttigare till kaffet - och samtidigt gott
Jag vet inte hur det är med er men jag fullkomligt älskar filmjölksbröd. Dessutom hey, vem vill inte bli av med de där övermogna bruna fula bananerna i fruktskålen liksom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.