Helgen är i anstormande och det är bokstavligt talat faktiskt. Så klart är det alltså inte du som ska upp på spisen, där ska istället en gryta med oxragu stå och gona till sej si så där en och en halv timme
Ta av från värmen och tillsättmjölken. Blanda alla ingredienser & grädda i ugn. Har haft efterfrågan på receptet till min blåbärstårta som jag gjorde till min älskade mamma när hon fyllde år
Jag åt upp hela den här helt själv alldeles nyss. Japp, det gjorde jag, och jag har inte dåligt samvete, mår inte illa, ångrar inget, skulle göra om det igen när som helst (okej, inte när som helst, men när som helst med start om typ tre timmar
Kanske ska slå till med ännuen kräftskiva tillhelgen. Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Dessutom är båda sorterna rättvisemärkta, vilket ger de små kakaoproducenterna i tredje världen möjlighet till vettigt betalt och drägliga arbetsförhållanden
För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
Ni anar inte vilkenotroligrolighelg jag har haft. Lördagen var synnerligenstillsam då vi alla satt med ansiktena vända upp mot solen som sken under större delen av dagen
Har redan börjat tänka till kring sonensstudent nästa år, och tänker att vi kanske ska ha något att bjuda gästerna på för att hålla dem lite sysselsatta innan alla är på plats och maten är framdukad
Helgigen - vad tiden går fort. Ibland får jag för mig att jag vill mixtra ihop någon egen kaka, då kollar jag runt lite och tar lite här och lite där, och har man tur så blir det gott
Jag har nyligen upptäckt hur smidigt färdig smördeg är att ha på lut i frysen eller i kylskåpet då det går att trolla fram en massa roliga rätter med det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.