Åh vad jag är förtjust i denna bananpannkaka som man snabbt fixar ihop med bara banan och ägg. Ett helt underbart frukost- och mellanmålsalternativ som är lätt att variera med olika typer av tillbehör och eventuella smaksättningar
Rulla ett varv, tills all fyllning är täckt, sedan vik in kanterna på båda sidorna (ca 0,5 cm) och rulla sedan fram tills det bara är en cm kvar av arket. Värm då upp frityrolja i en kastrull, gärna rätt djupt, och lägg i 3-6 vårrullar åt gången beroende på storleken på kastrullen ( använder du en fritös är det lite annorlunda). 65 ark vårrulledeg ( 215 x 107 mm)
Visst, det finns pannkakor överallt (den amerikanska typen av pannkakor är ju sååå god, och bananplättarna man får i Asien är delikata…) men för mig är ändå de svenska pannkakorna ”de riktiga” på något sätt
Kålpudding är så otroligt gott. Min och Alfreds kålpudding är bäst. ) Receptet är visserligen taget från Per Morbergs bok husmanskost, men mängden på kryddningen är vår egen, vi tog mer än det som står i receptet
Vissa recept är borta i flera år för att sedan plötsligen hittas. Jag trodde att jag förlorat receptet till en älskad klassiker i min familj, men på ett gammalt receptkort fanns det nedskrivet
2 förp halloumiost (2×200 g). 1/2 gurka250 g kvarg (0. rivet skal och presad saft av 1/2 citron65 g rucola (bladspenat). 2 förp halloumiost (2×200 g). 250 g kvarg (0
Jag vet inte vad plankstek betyder för er men för mig så är det en relativt återkommande del av min barndom, för så fort det var dags för restaurangbesök så var det plankan som stod på önskelistan (var inte den klassiska hamburgerungen när jag var liten) Idag så känns det som om att plankan associeras med sunkiga hak och billig bira, vilket är synd för rätten är ju rätt grym
Ta upp degen på mjölat bakbord (den ska inte jäsa i bunken) och knåda med lätt hand. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och flagad mandel (kan uteslutas)
Trodde väl aldrig jag skulle laga korv stroganoff till mig själv någonsin, men se så fel man kan ha. Korv stroganoff har alltid varit något av hatmat för mig faktiskt
100 gram smör i kuber (rumstempererat). Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha den) i 200 grader. 100 gram smör i kuber (rumstempererat)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.