Åh vad jag är förtjust i denna bananpannkaka som man snabbt fixar ihop med bara banan och ägg. Ett helt underbart frukost- och mellanmålsalternativ som är lätt att variera med olika typer av tillbehör och eventuella smaksättningar
Pannkakor är verkligen en svensk klassiker. Visst, det finns pannkakor överallt (den amerikanska typen av pannkakor är ju sååå god, och bananplättarna man får i Asien är delikata…) men för mig är ändå de svenska pannkakorna ”de riktiga” på något sätt
Kålpudding är så otroligt gott. Min och Alfreds kålpudding är bäst. ) Receptet är visserligen taget från Per Morbergs bok husmanskost, men mängden på kryddningen är vår egen, vi tog mer än det som står i receptet
Passar på buffébordet, varm eller kall, exempelvis tillsammans med rökt lax. Pajen kan också serveras som förrätt tillsammans med lite löjrom, hackad rödlök och en klick crème fraiche
Mördeg. Arbeta ihop degen först smulig sedan snabbt till en deg i maskin eller för hand. Låt degen vila inplastad i kylen medan du förbereder alla fyllningar
Vissa recept är borta i flera år för att sedan plötsligen hittas. Jag trodde att jag förlorat receptet till en älskad klassiker i min familj, men på ett gammalt receptkort fanns det nedskrivet
Det här receptet följer jag alltid när jag gör västerbottenspaj och det blir alltid lika bra. Har provat otaliga recept som antingen blivit för vattnigt, för torrt eller för mycket eller för lite ostsmak
Tillagning. Pajdeg. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och koka potatis om du inte redan har färdigkokt. 2. Blanda ihop mjölet med smöret till en grynig massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.