LÅNGKOKT BOLOGNESE400 gram högrev eller grytbitar (ekologiskt så klart)En lökEn morotEn bit rotseller (ca 1/2)Tre stjälkar bladpersilja2 vitlökar2 msk ekologisk tomatpuré2 svartpepparkorn och 2 vitpepparkorn3 dl vitt vin (rött går också bra)5o gram smörFärska örtkryddor, vad som finns i fönstret eller från landetGör så här. * Fräs smöret i en stor järngryta* Lägg i köttet och stek på medelhög värme tills det har färg* Lägg i lök, vitlök morot och rotselleri i cm-stora kuber, sänk värmen* Fräs på ca 5 minuter* Lägg i tomatpuré och fräst en minut till* Häll på vin och lika mycket vatten samt alla örtkryddor samt pepparkorn* Låt koka i cirka tre till fem timmar på låg värme (ca 2-3) med lock* Smaka av med salt och peppar* Ställ in i kylen och ät under veckan med spaghetti och parmesanost. Fyll på med tomater, färska eller krossade för en tomatigare smak 400 gram högrev
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta
Blanda sedan potatisen med salt, kornmjöl och vetemjöl tills degen är riktigt fast i konsistensen. Tryck ut varje boll i handen så att degen blir platt och lägg en sked med rimmat fläsk i mitten
Tycker du att ostsåsen blir för tjock kan du hälla i lite mjölk och röra om). Lasagne Bolognese- en klassiker man aldrig tröttnar på, så enkelt, krämigt, gott och mättande
Jag gillar att testa olika recept på bolognese, men den bästa bolognesen äts fortfarande i Italien. En av världens mest kända rätter som kan tillagas på hur många olika sätt som möjligt
Rör ner vattnet och margarinet i bunken med de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Nagga hål i botten med en gaffel så att den inte bubblar upp i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.