s mamma fått veta att lille R inte tål mjölkprotein och att hon därför måste undvika allt vad mjölkprodukter heter för att kunna fortsätt amma, så gjorde jag även en helt mjölkfri variant till henne och andra som befinner sig i liknande situation och måste undvika mjölkprotein
mjölmix, rårörsocker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och en nypa salt i en bunke. Servera ljummen med mjölkfri glass eller sojagrädde, tex Alpro Airy & Creamy
Men nu blir det alltså kladdkaka, i en både glutenfri ochmjölkfri tappning. Jag får kort och gott återkomma lite senare under dagen med lite utförligare rapport
Riktig mumsig kladdkaka, helt utan ägg och mjölk. 5 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1/5 tsk bakpulver En nypa salt 100 g mörk hackad mjölk och äggfri choklad, t,ex Lindt dessertchoklad 70% 2 msk ljus sirap 150 g smält smör
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av havredrycken. Dubblera receptet på kladdkakan så blir det lagom för en långpanna
Rödbeta passar så otroligt bra ihop med choklad, så jag var tvungen att prova kombinera det i den här gluten ochmjölkfriakladdkakan med en röd kaffetopping
Vår favoritsmoothie är numera Oatlys chokladmjölk mixad med banan och jordnötssmör. Testar just nu om min yngsta dotters eksem blir bättre om man gör kosten mjölkfri
Smöra en form med löstagbar kant noga och häll sedan ner smeten. Smält smöret i en kastrull, ta av kastrullen från plattan och rör ner 0,5 dl socker tills sockret är halv smält. Tillsätt 1,5 dl vatten och rör om. 50gram Smör (mjölkfritt)
Rör ihop äggen och sockret. Blanda i mixen och kakaon. 2 ägg2 dl socker1,5 dl finmix4 msk kakao100 g smält, mjölkfritt margarinSmält margarinet. Häll över smeten i pajformen, ställ på nedersta falsen och grädda i cirka 30 min i 150° varm ugn
Själva kakan är både glutenfri ochmjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
En härlig kladdkaka toppad med mjölkfri grädde och härliga blåbär - mjölkfri, äggfri och glutenfri. Smörj och bröa formen med mjölkfritt margarin och finmix
Tur då att det finns frystorkade jordgubbar och hallon som håller kvar sommarkänslan. Du kan förstås välja andra bär i din kladdkaka om du föredrar det, frystorkade eller torkade på annat sätt
Räkor, röd stenbitsrom, rökt lax, dill, citronskiva och gurkskivorBlanda ihop fyllningarna. Plasta in med plastfolie och låt stå i kylskåp minst några timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.