Recept 16 st små biffar1 kg rödbetor3 morötterhalv salladslöknästan 1 dl bovetemjölÄgg-substitut (noegg+vatten motsvarande 3 ägg)1 msk ChiafrönSalt, pepparSkala och riv rödbetor och morötter
*** I Samarbete med Anamma ***. Hej. Det här receptet är jag väldigt nöjd med. Jag vet att det verkligen inte är supervanligt att man gör sina egna prinskorvar, men som vegan kan det ibland vara ganska svårt att hitta veganska prinskorvar i matbutikerna, så om man inte vill nöja sig med att bara ta vanlig sojakorv och skära i mindre bitar så är det här faktiskt ett riktigt bra och roligt alternativ
Ingredienser Portioner. 4 1 kg högrev i tjocka skivor 1 morot 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 4 krossade enbär 3 dl Stormaktsporter eller annan porter 2 msk konc kalvfond 1/2 dl japansk soja 1 dl vatten 1 dl vispgrädde 1 1/2 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) salt vitpeppar Mos 500 g potatis 500 g palsternacka 1 msk smör 2 dl mjölk 1 dl vispgrädde Purjolöksfräs 10 cm purjolök 150 g varmrökt sidfläsk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Skär tomaterna i halvor och peta försiktigt ur kärnorna med en liten sked. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i tomaterna och fräs dem i ett par minuter, men se till att de behåller sin form
När vi åt kött brukade jag göra den här goda, kryddiga, grytan med antingen nötkött eller kyckling, men nu när vi bara äter vegetariskt har jag ersatt köttet med röda linser istället