1. Börja med såsen genom att skölja gurkan och riv den på den grovaste sidan. Lägg i en sil och strö salt. Låt rinna av i 30 minuter. Pressa ur saften med handen.
2. Riv morot och halloumi grovt.
3. Pressa vitlöken.
4. Tillsätt ägg, potatismjöl, ströbröd, chiliflakes, gräslök och peppar & blanda. Forma sedan till biffar.
5. Stek på medelvärme ca 2 min på varje sida.
6. Rör i gurkan med yoghurt, pressad vitlök, oregano och olivolja.
Vegetariska biffar. Fick med mig hjälp i form av dotter, men fick muta med fika på Stålboms konditori. Hade som vanligt ingen handlingslista eller veckomeny, så fick väl med mig ungefär hälften av vad jag hade tänkt
Man kan enkelt göra goda vegetariska wraps med rostade kikärtor (som är sååå gott. Gör i ordning wrapsen genom att först bred på tzatziki och sen fylla dom med kikärtorna, sallad, gurka, tomat och fetaost
Smula sönder fetaosten med en slev och klipp ner soltorkade tomater. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart
Servera gärna med klyftpotatis, tzatziki och sallad. Riv morötter, lök och vitlök fint och blanda ner i linserna tillsammans med solrosfrön, ägg och kryddor
Krydda sedan med salt, peppar, chiliflakes, timjan och oregano. Sätt igång ugnen på 250 °C och gör iordning två plåtar med bakplåtspapper. Med hjälp av gaffel och sked formar du ca 15-17 st biffar på plåtarna
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Riv halloumi och morötter och häll i en skål tillsammans med två ägg
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta
Smaka av med salt och peppar. Späd med mjölken, lite i taget. Smaka av med salt, peppar ch muskot. Börja med den vita såsen och avsluta med lasagneplattor med lite vit sås ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.