Pizzasallad
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st (ca 7 dl strimlat) litet vitkålshuvud
  • 12 msk olivolja
  • 11.5 msk vitvinsvinäger
  • 10.5 tsk salt
  • 12 krm grovmalen svartpeppar
  • 11 st (ca 7 dl strimlat) litet vitkålshuvud 2 msk olivolja 1.5 msk vitvinsvinäger 0.5 tsk salt 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 11 st (ca 7 dl strimlat) litet vitkålshuvud
  • 12 msk olivolja 1.5 msk vitvinsvinäger 0.5 tsk salt 2 krm grovmalen svartpepparStrimla vitkålen.Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare. Om du gör för hand så är ett tips att använda en osthyvel. 1 st (ca 7 dl strimlat) litet vitkålshuvud Strimlad vitkål. Lägg den strimlade vitkålen i ett durkslag.Skålla vitkålen genom att koka upp ca 1 liter vatten och häll det över den strimlade vitkålen.På så vis får man en mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria.(Andra sätt att uppnå liknande resultat är att stöta vitkålen med en mortel eller knåda med händerna. Eller om du har gott om tid låta den stå länge och dra i flera dygn.) Strimlad vitkål i durkslag. Skållad strimlad vitkål. Mät upp olja, vinäger, salt och peppar i en skål. Rör om. 2 msk olivolja 1.5 msk vitvinsvinäger 0.5 tsk salt 2 krm grovmalen svartpeppar Olja, vinäger, salt, peppar. Blandat. Lägg i den skållade vitkålen och rör om.Smaka av. Tillsätt eventuellt mer av olja, vinäger, salt och peppar efter smak. Låt stå i kylskåp minst 2 timmar men gärna ½ - 1 dygn innan servering så blir den ännu godare. Skållad strimlad vitkål tillsatt. Pizzasalladen klar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.