Skala och hacka löken. Fräs löken i smöret i en kastrull. Tillsätt vattnet och tärningarna. Låt koka upp. Lägg i broccolin i kastrullen, låt koka upp i 5 minuter
Idag passade det att göra rejäl varm mat med åska och regn utanför fönstret. Det blev färsbiffar som jag fyllde med mozzarella som blev över från igår
500 g nötfärs eller blandfärs1 gul lök, finhackad2-3 dl torkad svamp eller ca 300-400 g champinjoner skivade eller hackade1 dl vitt vin (kan uteslutas)2 tsk finhackad eller mixad chili3 vitlöksklyftor, finhackade1 msk dijonsenap2 dl grädde1 äggsalt,pepparsmör till stekningSätt ugnen på 175 grader
Grekisk köttfärslimpaRecept för ca 6 personer800g blandfärs1 burk soltorkade tomater1 förp. fetaost3 msk tapenade2 dl gräddeSalt och svartpepparKlipp de soltorkade tomaterna i mindre bitar och skär fetaosten i "remsor" Blanda ihop grädden med färsen och blanda sedan i tomaterna och tapenade tillsammans samt salt och peppar
Förra gången vi hade recept på köttfärslimpa blev det riktigt populärt, så vi tänkte återbesöka denna superenkla och goda rätt igen, och kommer här med vår favoritvariant med medelhavssmaker
Kryddor, morot, grovt salt. och allt i ett bröd - ljuvligt gott, minst sagt. Det här är bara en av många varianter på matigt bröd jag bakat, brukar köra lite på "det jag tycker om får vara med"-principen, helt enkelt