Så idag får du recept på grekiskköttfärslimpa, som vi åt häromveckan. ca 5-6 soltorkade tomater. Nu är vardagen igång igen för fullt, i alla fall hemma hos oss
Det serveras grekiskköttfärslimpa, en rätt som jag hittade i en bok för många år sedan och var väldigt fundersam då jag läste receptet när det gällde tomatsåsen
Det serveras grekiskköttfärslimpa, en rätt som jag hittade i en bok för många år sedan och var väldigt fundersam då jag läste receptet när det gällde tomatsåsen
Tillred färssmeten enligt receptet och forma den till runda, platta biffar. GREKISKKÖTTFÄRSLIMPA. Köttfärslimpan med tomatsås är en praktisk rätt och dessutom förhållandevis billig
Lägg grönsaker och fetaost ovanpå potatis- och köttröran. ( om man äter mycket sås - gör dubbel sats). Lägg i köttet och låt det stå och dra 5-6 timmar. Ställ långpannan i mitten av ugnen ca 25-30 min. 3-4 pressade vitlöksklyftor
Vilken är din husmanskost-favorit. Blanda mjölk och ströbröd i en stor bunke - låt det svälla. Forma smeten till en limpa och lägg i en lergryta (går jättebra att göra även om du ej har en lergryta - lägg då i en ugnsfast form)
Salt, vit- och svartpeppar. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Grekiskt lantbröd75 gram jäst1 1/2 msk havssalt8 dl ljummet vatten1/2 dl olja1 msk honung1 1/2 kg vetemjöl. Grädda brödet i ugnen längst ner, ca 10-15 min tills det har fått färg. Receptcentralen 75 gram jäst
Jag har ätit denna potatis även på Zorbas grekiska restaurang i Kalmar och det är precis lika gott där så naturligtvis har jag försökt efterlikna denna delikatess
Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar kant
I våras bjöd några vänner oss på en riktigt god middag - Grekisk pytt i panna. Grekisk pytt i panna med kyckling6-8port3-5kycklingfileér2-3paprikor1-2 rödlökar1 ask körsbärstomaterpotatisfetaostMarinad1-1,5 dl olivolja1-2 msk soja2-3 pressade vitlöksklyftor1-2 tsk sambal oeleksalt och pepparSkär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor. Lägg lök, paprika och kyckling (inkl marinad) över potatisen och ställ in i ugnen igen i ca 30-45 minuter. Vitlökssås2-3 dl turkisk yoghurt2 msk majonäs2 klyftor pressad vitlök0. 5-1 tsk limeoregano, basilika, tomkan, persiljasalt och pepparBlanda alla ingredienserna i en skål. 6-8 port. 3-5 kycklingfileér. 2-3 paprikor. 1-2 rödlökar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.