Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Jag älskar kalljäst bröd. Hej och god morgon på er. Hoppas att ni får en härlig lördag. Just nu är veckorna otroligt intensiva här och jag har sett fram emot en frukost i lugn och ro med familjen (så lugn den kan bli med en 5-åring, en 3-åring och en 1-åring kring bordet…) och för att lyxa till det hela lite har jag bakat lite frallor
Dessa härliga bröd har en god surdegskänsla, lite sega och med mycket smak. God morgon. La på morgonen ut en bild på dessa frukostbullar på Facebook och tänkte att det kanske inte fanns så stort intresse av dessa riktigt så tidigt på morgonen men det kom snart över 150 likes så nu har jag skickat barnen att leka med lego en stund så att jag kan skriva ner receptet fortare än kvickt
Frukostfrallor som man bakar ut kvällen innan och som jäser i kylen över natten. Minimalt jobb på morgonen - det enda som behöver göras är att värma upp ugnen, pensla bullarna med vatten och strö över vallmofrön
Det är däremot lite svårare om man av någon anledning vill dra ner på kolhydraterna i kosten, inte tål gluten eller har tröttnat på salladsblad som "bröd"
Godmorgon vänner,. Här har vi nyss vaknat o ska göra en sen frukost/brunch. Kanske ni ska göra samma sak o då måste ja tipsa er om dessa urgoda scones, supernyttiga o helt utan socker… Hehe nja riktigt så bra är de inte men supergoda är dem o är de någon dag man får unna sig en riktig god o mindre nyttig frukost så är de väl en söndag
Att baka bröd är något jag gärna gör så ofta jag orkar, mest för att jag vill ge barnen hembakat till största mån men också för att jag tycker det är kul såklart och gott
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg
Super goda bröd som min kitchen aid hjälpe mig snurra ihop. ) Bäst till frukost. Jäste bara 1 gång. (förutom plåt 2 som fick vänta lite)ca 12 st25 g jäst3 dl ljummen mjölk2 msk honung2 msk rapsolja½ krm kardemumma½ tsk salt3 dl siktat dinkelmjöl( ej fullkorn)VetemjölLös jästen i mjölken
Ett överflöd av bananer resulterade i ett alldeles härligt bananbröd. Bananbröd (Originalrecept här). Blanda ner alla torra ingredienser i bananmoset, och häll smeten i en brödform