Hej

Hej

  • 30 Recept
Torsk med äggsås

Torsk med äggsås

Det finns mat som låter god bara man pratar om den. Tänk typ sirapsglaserade revben. Stannar man upp och tänker lite på sirapsglaserade revben så börjar det ju vattnas i munnen
Pasta frutti di mare

Pasta frutti di mare

Jag fick så bra julklapp från jobbet som vi åt upp för några veckor sedan (och är inte Patrik lik en ung Ingemar Stenmark på bilden ovan)
Naan - Indiskt bröd

Naan - Indiskt bröd

Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Anka a l’orange

Anka a l’orange

Jag trodde faktiskt att jag hade lagt ut det här favoritreceptet för länge sedan och har nu fått frågor om det
Julskinka minus skinkan

Julskinka minus skinkan

I år är faktiskt det första året som jag har tänkt att äta så mycket vegetariskt och veganskt som möjligt på jul
Filé i dragon och senapssås

Filé i dragon och senapssås

Detta var hur gott som helst och kommer absolut att göras om. Till detta kan du använda både fläskfilé eller fläskytterfilé, ta det du föredrar mest
Flamberad Ankfile a lá Orange

Flamberad Ankfile a lá Orange

Anka är ett favorit. Ankfilé med apelsinsås är gudomligt gott. Tänk på att anka måste tillagas på väldigt låg temperatur för att bli saftig och mör
Potatisgratäng – en ingående studie

Potatisgratäng – en ingående studie

Ahh en gräddig krämig frasig fransk potatisgratäng – hur gott är inte det. Jag gör gärna en extra stor och njuter även till lunch dagarna efter och kanske med helt andra saker till som middag efter en dag eller två
Lobie bi lahme- Libanesisk gryta med gröna bönor

Lobie bi lahme- Libanesisk gryta med gröna bönor

Lobie bi lahme är en mustig gryta med gröna bönor och kött. Som de allra flesta libanesiska grytor smaksätts tomatsåsen med färsk tomat, koriander, mycket vitlök och sju kryddor
Tandoori kyckling

Tandoori kyckling

Nu kommer snart receptet på Kyckling tikka masala. Meeeeeen, då är det ju faktiskt så att man måste börja med att göra tandoorikyckling vilket ju faktiskt också är en god indisk rätt som man kan äta som den är (men lite tillbehör förstås)
Zucchini stir fry

Zucchini stir fry

Den indiska hyllningskavalkaden fortsätter och idag är det en mustig vegetarisk rätt som presenteras
Drömskinka à la Hiram

Drömskinka à la Hiram

Det här är ett oslagbart och klassiskt sätt att ta tillvara på den sista julskinkan, eller helt enkelt slutligen ta död på den när man tröttnat på den efter jul
Indisk potatiscurry - Dhal aloo

Indisk potatiscurry - Dhal aloo

Skölj linserna väl i flera vatten. Värm oljan i en stor panna. Lägg i senapsfrön och vindaloo curry. Tillsätt ingefära och vitlök när senapsfröna börjar sprätta och stek 30 sekunder
Indisk Mulghai kyckling.

Indisk Mulghai kyckling.

Du som gillar indisk mat ska definitivt laga denna rätt. 4 - 6 portioner 1 kg kycklinglår, stek hastigt för en fin yta 2 gula lökar, hackas lagerblad 4 st kryddnejlikor 5 st kardemummakapslar 1 kanelstång Fräs ihop dessa ingredienser
Chicken Korma

Chicken Korma

Jag har någon gång tidigare på bloggen pratat om att inte bli avskräckt från indisk matlagning, bara för att det är många kryddor i rätterna