Det finns mat som låter god bara man pratar om den. Tänk typ sirapsglaserade revben. Stannar man upp och tänker lite på sirapsglaserade revben så börjar det ju vattnas i munnen
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
I torsdags när jag flög hem till Sverige (well, Kastrup) passade vi på att besöka Emporia-gallerian vid Hyllie när mamma och pappa hämtade mig från tåget
Ahh en gräddig krämig frasig fransk potatisgratäng – hur gott är inte det. Jag gör gärna en extra stor och njuter även till lunch dagarna efter och kanske med helt andra saker till som middag efter en dag eller två
Lobie bi lahme är en mustig gryta med gröna bönor och kött. Som de allra flesta libanesiska grytor smaksätts tomatsåsen med färsk tomat, koriander, mycket vitlök och sju kryddor
Nu kommer snart receptet på Kyckling tikka masala. Meeeeeen, då är det ju faktiskt så att man måste börja med att göra tandoorikyckling vilket ju faktiskt också är en god indisk rätt som man kan äta som den är (men lite tillbehör förstås)
Det här är ett oslagbart och klassiskt sätt att ta tillvara på den sista julskinkan, eller helt enkelt slutligen ta död på den när man tröttnat på den efter jul
Skölj linserna väl i flera vatten. Värm oljan i en stor panna. Lägg i senapsfrön och vindaloo curry. Tillsätt ingefära och vitlök när senapsfröna börjar sprätta och stek 30 sekunder
Du som gillar indisk mat ska definitivt laga denna rätt. 4 - 6 portioner 1 kg kycklinglår, stek hastigt för en fin yta 2 gula lökar, hackas lagerblad 4 st kryddnejlikor 5 st kardemummakapslar 1 kanelstång Fräs ihop dessa ingredienser