Kina

Kina

  • 7 Recept
Rafute – långkokt fläsk från Okinawa

Rafute – långkokt fläsk från Okinawa

Härom veckan var jag i London på en fyradagars sake-utbildning (ja den japanska risbrygden) och hann även med att avverka ett antal måltider på asiatiskt tema

Tofu i spenat - Bocai doufu

Receptet kommer från ”Kina - Matens rike” (Bilda Förlag) av Linlin 250 gram tofu. 1. Skär tofun i 6 cm långa, 4 cm breda och 1/2 cm tjocka skivor

Sötsur fläskfilé - Tangcu liji

Receptet kommer från ”Kina - Matens rike” (Bilda Förlag) av Linlin 250 gram fläskfilé(er). 1. Skär köttet i 0,5 cm tjocka skivor och lägg i en stor skål
Torrfriterade biffstrimlor i Pekingsås

Torrfriterade biffstrimlor i Pekingsås

Du behöver. Wokpanna eller annan panna med hög kant. Servera rätten med kokt jasminris eller risnudlar. Ansa sellerin och skär den i 0,5 cm-bitar