Pers samlade recept

Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Biffar500 g älgfärs 1 ägg 1 tsk salt peppar, nymalen 1 gul lök 3 enbär 2 dl vispgrädde 0,5 dl ströbröd rapsolja, till stekning smör, till stekning
Klassisk lasagne med béchamelsås

Klassisk lasagne med béchamelsås

2 gula lökar 3 klyftor vitlök 2 morötter 1 kg köttfärs (nöt-, kyckling- eller vegofärs) 3 msk tomatpuré 2 msk Grey Poupon Original dijonsenap 2 förp krossade tomater [à 500 g] 1 msk Kikkoman sojasås 2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller koncentrerad fond) 2 tsk torkad oregano TABASCO® Original pepparsås (några stänk) 400 g färska lasagneplattor 3 dl ost, riven salt svartpeppar, nymalen olivolja (till stekning) smör (till formen)
eDN

eDN

Catarinas lyxiga fiskgratäng

Catarinas lyxiga fiskgratäng

Duchessepotatis800 g mjölig potatis 25 g smör 0,75 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 2 äggulor 0,5-1 tsk salt 2 krm vitpeppar 600 g torskfilé salt
Dillstuvad potatis

Dillstuvad potatis

2 msk smör 4 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt vitpeppar 1 kg fast potatis 1 kruka dill
Fiskgratäng med räkor och dill

Fiskgratäng med räkor och dill

Ingredienser Portioner. 4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Mustig lövbiffsgryta

Mustig lövbiffsgryta

persilja att garnera med. 800 g lövbiff smör att steka i 4 msk tomatpuré 3 dl vatten 3 msk koncentrerad oxfond 2 msk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 3 dl crème fraiche flingsalt persilja att garnera med
Arancini – risottobollar

Arancini – risottobollar

Ingredienser Portioner. 20 st Risotto 7 - 8 dl vatten 2 buljongtärningar 1 riven vitlöksklyfta 2 dl arborioris 2 msk smör 2 msk olivolja 1 dl vin (gärna vitt) 1 1/2 dl riven parmesanost salt peppar Panering 1 1/2 dl vetemjöl 2 uppvispade ägg 3 dl panko neutral olja till fritering Lägg till i inköpslistan
Fiskgratäng med broccoli och dragon

Fiskgratäng med broccoli och dragon

Ingredienser Portioner. 4 600 g färsk eller fryst fisk, t ex torsk, kolja, sej eller hoki 250 g broccoli vatten salt 4 msk vetemjöl 3 dl fiskbuljong (tärning vatten) 1 dl grädde 1/2 tsk medelhavssalt 1/2 krm kajennpeppar 1 msk hackad dragon 1 - 1 1/2 dl riven ost Lägg till i inköpslistan
Krämig och het fläskfilégryta

Krämig och het fläskfilégryta

300 g skogschampinjoner. 700 g fläskfilé. 2 rödlökar, i klyftor. 1 röd paprika, grovhackad. 3 klyftor vitlök, finhackad
Yakiniku

Yakiniku

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Yakiniku 400 gram entrecôte 1 msk sesamfrö 50 gram salladslök(ar) 0,5 msk rapsolja Sås 2 msk vitlök 1 msk färsk ingefära 0,75 dl japansk soja 0,5 msk sesamolja 1 tsk sambal oelek 1 msk socker Tillbehör 3 dl jasminris 50 gram salladslök(ar) 180 gram böngroddar 1 kruka(or) färsk koriander 1 st lime 350 gram kimchi Köp receptet