Fisk & skaldjur

Fisk & skaldjur

  • 19 Recept
Torsk i tomatsås

Torsk i tomatsås

När du tagit ut fisken toppar du med halloumi och dill. Torsk i tomatsås. Du behöver. 500 g torskfilé. 1 burk passerade tomater
Laxgratäng

Laxgratäng

Laxgratäng (ca 4 portioner). Du behöver. 4 laxfiléer. 2 aubergine. 100 g cream cheese. 1 liten röd peppar. Färsk dragon
Torsk med purjo och tomat

Torsk med purjo och tomat

Fisk. fisk,. Salta och peppra fiskblocket på båda sidor och lägg över purjolöken. Häll på grädde och vatten och sjud under lock tills fisken är helt vit och lätt faller isär
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Gratinerade musslor. Du behöver. 1 kg musslor. 75 g rumstempererat smör. 1 tsk sambal oelek. Skalet av en lime
Räkcurry

Räkcurry

Räkcurry (ca 4 portioner). Du behöver. 1 burk räkor (360 g). 1 burk kokosmjölk (400 ml). 1/2 msk curry. 1 vitlöksklyfta
Lax och mangospett i kokos

Lax och mangospett i kokos

Lax och mangospett i kokos (4 portioner). Du behöver. 500 g laxfilé. 2 mango. 1 dl kokos. 1 tsk curry. 1. Sätt ugnen på 200°C
Torsk med spenat och fetaost

Torsk med spenat och fetaost

Häll såsen över fisken och smula över fetaost. Skiva oliverna och strö över dom på fisken. Torsk med spenat och fetaost (ca 4 portioner)
Foliebakad lax

Foliebakad lax

Foliebakad lax (ca 4 portioner). Du behöver. 4 laxfiléer. 2 citroner. Färsk timjan. 1/2 litet rödkålshuvud. 150 g grönkål
Lax med cream cheese och pesto

Lax med cream cheese och pesto

Lax med cream cheese och pesto (ca 4 portioner). Du behöver. 4 laxfiléer. 100 g cream cheese. 3 msk pesto. 1. Sätt ugnen på 200°C
Sesampanerad lax med morotsmos

Sesampanerad lax med morotsmos

Sesampanerad lax (4 portioner). Du behöver. 4 laxfiléer. Sesamfrön. 1 äggvita. Salt. Citronpeppar. 1. Sätt ugnen på 200°C
Paella med kyckling och räkor

Paella med kyckling och räkor

Paella med kyckling och räkor (ca 4 portioner). Du behöver. 1/2 gul lök. 4 msk olivolja. 4 portioner basmatiris, vatten, salt (enligt anvisning på förpackningen)
Lax med rotfrukter

Lax med rotfrukter

Gnid sedan in fisken i det. När rotfrukterna har varit i ugnen 30 minuter lägger du på fisken och sänker värmen till 150°C
Panerad rödspätta med romröra

Panerad rödspätta med romröra

Panerad rödspätta (ca 4 potioner). Du behöver. 8 st spättafiléer. 2 ägg. 1 dl vetemjöl. 1 1/2-2 dl ströbröd. salt och citronpeppar
Laxpaj

Laxpaj

Laxpaj (ca 4 portioner). Du behöver. Pajdeg. 3 dl vetemjöl. 150 margarin. 2 msk kallt vatten. Fyllning. 250 g strimlad gravad lax
Lax med fetaost och kvargröra

Lax med fetaost och kvargröra

Lax med fetaost och kvargröra (ca 4 portioner). Du behöver. 4 laxfileér. 1 sötpotatis. 1 zucchini. 1 orange paprika
Fisk och saffranssoppa

Fisk och saffranssoppa

Tillsätt fiskfond och vatten. Skär fiskfilén i bitar och lägg ner i kastrullen. 3 msk koncentrerad fiskfond
Fisk tre gånger i veckan?

Fisk tre gånger i veckan?

Nu är jag inne på budgetspåret verkar det som, och den trista uppmaningen att man ska äta fisk tre gånger i veckan
Äggsås med kokt fisk

Äggsås med kokt fisk

Här går det förstås bra med både färsk fisk, men jag hade fryst koljablock i frysen. Börja med att skala och dela morötterna i lagom långa fyrkantiga stavar, lika långa som du kommer att dela fisken i portionsbitar, ska täcka botten på fiskblocket vid serveringen