Sätt ugnen på 225 gr. Koka riset i lättsaltat vatten enligt beskrivning på rispaketet. Skär kasslern i tärningar eller stavar och bryn den i 4 tsk flytande margarin eller olja
Laxsallad med dilldressing4 port4 skivor lantbröd 1 påse blandad sallad 1 gurka1 rödlök4 laxfiléer1 dl mild yoghurt1 dl kesella1 knippe dillSaften av en halv citronSalt & pepparOlivolja/smör till stekningSkär bort kanterna och skär sedan små kuber av brödet för att göra egna brödkrutonger
Sätt ugn på 200º. Vispa ihop äggen med ca 3 dl av mjölken. Tillsätt mjölet och rör till slät smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt salt och margarin
Skiva tomater och lägg över hela fyllningen och till sist rätt så mycket ost. salladsblad, gurka, tomat, fetaost, rödlök - rör ner lite olivolja samt krydda med citronpeppar och italiensk salladskrydda
Strö över mjöl och tillsätt tomatpuré. Häll över tomater och grädde och låt det puttra ihop nån min. Men hittar ni passerade tomater på flaska från Mutti, köp och testa
Man har ätit gott i dagarna tre, tänker på fredagmysmat, lördagar äter man lite extra gott och sedan avslutar man helgen med söndagsmiddag, då är det faktiskt gott att börja veckan med en soppa
Då är det bra att den även passar som pastasås och att äta med ris eller potatis, så kan du variera resterna till middag en annan dag eller ha i matlådan
Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag