FISK & SKALDJUR

FISK & SKALDJUR

  • 13 Recept
Lax- och räkcheesecake

Lax- och räkcheesecake

God morgon. Idag ska jag till mina fina bloggkompis Erica. Hon ska bjuda på lunch. Ska bli kul att ses. Vi har även köpt Sverigelotter och har tänkt skrapa oss rika
Torsk med äggsås

Torsk med äggsås

Vi åt inte så mycket fisk hemma, som det ju lätt blir om en eller flera familjemedlemmar inte tycker att det är så gott
Fisk med frasigt täcke - version II

Fisk med frasigt täcke - version II

Modifieringen kom sig av att jag hade slut på aluminiumfolie och därför inte kunde ugnskoka fisken. Jag upptäckte det väldigt sent och blev lite stressad innan jag kom på att koka fisken i kastrull
Fisk med mandeltäcke

Fisk med mandeltäcke

Lägg tinade fiskbitar i en smord ugnsform. Fördela blandningen på fisken och strö på mandelspån. Stek i 225 grader ca 20 min, eller tills fisken är vit och fast igenom
Heta räkor

Heta räkor

Fisk och skaldjur, LCHF, Middag, Snacks och tilltugg 1 kg räkor. Detta blev en middagsrätt för oss men passar lika bra på tapas/buffe bordet
Pad thai med räkor

Pad thai med räkor

På med fisksåsen, sockret, limesaft och ägg. 4 port200 g scampi1 pkt risnudlarrapsolja3 vitlöksklyftor0,5 röd chili40 ml fisksås1 lime2 tsk farinsocker2 ägg1 burk böngroddarkoriandertorrostade jordnötterTina räkorna
Pad Thai med räkor

Pad Thai med räkor

Tillsätt böngroddarna, fisksåsen, socker och nudlarna och blanda runt väl. Ingredienser2 pkt risnudlar1 gul lök2 st röda paprikor1 röd chilifrukt1 burk böngroddar6 dl färdigskalade räkor5 msk fisksås1½ msk socker4 äggfärskpressad limejuice från en limehackade jordnötterhackad färsk korianderKoka nudlarna enligt förpackningen, häll av och skölj i kallt vatten. 5 msk fisksås
Lax under crème fraichetäcke

Lax under crème fraichetäcke

Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en ugnsform. Lägg laxsidan med skinnsidan nedåt. Gnid in den i flytande citron
Stekta tigerräkor med broccoli och cashewnötter

Stekta tigerräkor med broccoli och cashewnötter

Det här är en rätt som man säkert kan hitta på en svensk "Kinakrog". Det är dock en autentisk kinesisk rätt som om den lagas med lite känsla och man inte drygar ut med massa sunkiga burkgrönsaker blir riktigt god