Pappas goda

Pappas goda

  • 87 Recept
Påskig potatissallad

Påskig potatissallad

Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner 500 g små potatisar (gärna kulpotatis) 500 g vegetarisk grönhydrat pytt (gul- och orange morot, kålrabbi och rödlök) 1 msk olivolja 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 citron 1 kruka basilika 1 msk dijonsenap 2 dl crème fraiche 65 g babyspenat Till servering prinskorv Lägg till i inköpslistan
Kålpudding enligt Mannerström

Kålpudding enligt Mannerström

Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål)
Filodegspaket med kantarell och lagrad ost

Filodegspaket med kantarell och lagrad ost

600 g kantareller 1 gul lök 50 g smör 100 g färsk spenat 0,5 kruka dill 200 g ricotta 1 dl lagrad ost, riven 12 ark filodeg, färsk 1 msk vallmofrö smör, smält till pensling salt peppar
Gratinerad kyckling i basilikasås

Gratinerad kyckling i basilikasås

1. Häll ner matlagningsgrädden i en kastrull och smula ner buljongtärningen. Koka upp och rör ner basilikan och låt koka någon minut
Krämig tryffelrisotto med krispig svamp

Krämig tryffelrisotto med krispig svamp

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Risotto 1 l vatten 2 msk grönsaksbuljong 1 msk olivolja 300 gram risottoris 0,5 msk vitvinsvinäger 75 gram parmesanost 25 gram Mat
Spansk bondomelett med chorizo och paprikasås

Spansk bondomelett med chorizo och paprikasås

Skiva korven. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Hacka lök och vitlök. Stek potatis och lök på svag värme i en stor stekpanna med olja tills allt är mjukt