Påskig potatissallad Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner 500 g små potatisar (gärna kulpotatis) 500 g vegetarisk grönhydrat pytt (gul- och orange morot, kålrabbi och rödlök) 1 msk olivolja 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 citron 1 kruka basilika 1 msk dijonsenap 2 dl crème fraiche 65 g babyspenat Till servering prinskorv Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Kålpudding enligt Mannerström Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål) www.matklubben.se
Filodegspaket med kantarell och lagrad ost 600 g kantareller 1 gul lök 50 g smör 100 g färsk spenat 0,5 kruka dill 200 g ricotta 1 dl lagrad ost, riven 12 ark filodeg, färsk 1 msk vallmofrö smör, smält till pensling salt peppar www.koket.se
Lax med sesamfrön och hoisinsås 4 laxfilé, portionsbitar 1 dl hoisinsås 0,5 tsk sesamolja 4 msk sesamfrön, rostade salt svartpeppar, grovmalen www.koket.se
Gratinerad kyckling i basilikasås 1. Häll ner matlagningsgrädden i en kastrull och smula ner buljongtärningen. Koka upp och rör ner basilikan och låt koka någon minut Helena Toftling
Krämig tryffelrisotto med krispig svamp Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Risotto 1 l vatten 2 msk grönsaksbuljong 1 msk olivolja 300 gram risottoris 0,5 msk vitvinsvinäger 75 gram parmesanost 25 gram Mat www.tasteline.com
Spansk bondomelett med chorizo och paprikasås Skiva korven. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Hacka lök och vitlök. Stek potatis och lök på svag värme i en stor stekpanna med olja tills allt är mjukt Hemmets Journal
Cajun Corn Chowder med skaldjur och chorizo Tina och skala räkorna. Skala och hacka löken. Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med löken i 2 msk av oljan i en kastrull Cervera
Mat återanvändning:Taco köttfärs till japansk korokke Korokke är japanska husmanskost baserad på västerländsk mat. Det sägs att ursprunget korokke är franska krokett som införde till Japan 1872 Laga japansk mat hemma