Lisas recept

Lisas recept

  • 248 Recept
Rabarbertid - Rabarberlikör

Rabarbertid - Rabarberlikör

700 gr rabarber, skivad. 3 dl socker. 1 vaniljstång. 8-10 gröna kardemummakapslar. 1 L vodka. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna i en stor glasburk med lock
Peking soppa.

Peking soppa.

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Peking soppa 10 dl vatten 2 tärning(ar) hönsbuljong , eller köttbuljong 1 st kycklingfilé(er) 2 dl räkor 4 skiva(or) skinka 1 burk(ar) champinjoner 1 burk(ar) bambuskott 1 liten bit purjolök(ar) , strimlad 1 skvätt soya 1 skvätt sambal oelek Köp receptet
SILL MED VÄSTERBOTTENOST

SILL MED VÄSTERBOTTENOST

1. Häll bort lagen från sillen (skär sillen i bitar om du använder hela filéer). 2. Blanda samman majonnäs, crème fraiche, dill och riven ost
Grönsakslasagne

Grönsakslasagne

500 g färska lasagneplattor. 300 g fetaost. 2 dl riven ost. 0. 5 kruka färsk basilika
Sommarknyte på grillen

Sommarknyte på grillen

12 färskpotatisar. 4 kokta ägg. 2 rödlökar. 2 burkar ansjovisfilé à ca 50 g. 1 krm salt. 1 krm peppar. 75 g Arla® Svenskt Smör
Krämig och het fläskfilégryta

Krämig och het fläskfilégryta

300 g skogschampinjoner. 700 g fläskfilé. 2 rödlökar, i klyftor. 1 röd paprika, grovhackad. 3 klyftor vitlök, finhackad
Skagentårta

Skagentårta

Ingredienser Portioner. 10 bitar Botten 200 g kavring 75 g smält smör (eller margarin) Fyllning 200 g cream cheese 250 g kvarg (10%) 3 msk färskriven pepparrot 300 g skalade hackade räkor 150 g hackade kräftstjärtar 1/2 dl finklippt dill 1/2 tsk salt 1 krm peppar Dekoration 50 g stenbitsrom dillvippa ev några räkor eller kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan
Recept

Recept

Ingredienser 400 g kantskuret formbröd Fyllning. 5 hackade kokta ägg. 2 dl hackade räkor. 150 g varmrökt lax
Treveckorssallad med rödkål

Treveckorssallad med rödkål

Jag testade att göra en twist på den klassiska treveckorssalladen, recept på den hittar du HÄR. Jag gjorde den med rödkål denna gång och smaksatte dressingen med senapsfrön
Superenkla kardemummakakor

Superenkla kardemummakakor

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Finstöt kardemummakärnorna. Blanda dem sedan med socker, havregryn, vetemjöl och bikarbonat