Riktigt god och knäckig kaka utöver det vanliga. I ursprungsreceptet var det bara rabarber men jag slängde i frusna hallon som var kvar från trädgården sedan förra sommaren
God eftermiddag denna soliga och sköna påskafton. Nu tar även jag lite påskledigt och det ska blir så härligt att bara ta det lugnt och mysa med nära&kära
Ställ ugnen på 175 grader,. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke, ställ den i en kastrull med vatten med medelhögvärme så att vattnet får chokladen och grädden att smälta samman under omrörning
Värm ugnen till 250 grader. Botten. Vispa ägg och socker vitt och poröst med elvisp. Blanda bakpulver och mjöl och rör försiktigt ner i äggblandningen tillsammans med den kalla espresson
Rulltårta är ett klassiskt bakverk, ett bakverk jag bakar alldeles för sällan. Den här gången ville jag fylla den med kaffesmak och tyckte att den blev mycket god
Helt seriöst, den är typ det bättre syskonet i kladdkakornas syskonskara. Nu har det gått alldeles för lång tid sen jag gjorde något riktigt chokladigt så jag passade på när jag testade mig fram med glutenfri bakning
Så här gör du. 40 minuter. Smält smöret och låt det svalna en stund. Sätt ugnen på 185 grader. Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör om med en visp
Kände att när vi varit ute och fixat och donat i trädgården skulle det vara trevligt att bjuda familjen på en god marängtårta med rice krispies i långpanna