Ingredienser Portioner. 4 Soppa 5 st mandelpotatis (5 st motsvarar ca 400 g) 1 vitlöksklyfta 1 medelstor purjolök 1 msk smör 2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde salt och svartpeppar 1/2 citron Laxröra ca 200 g skivad gravad lax 1 äpple 3 msk riven färsk pepparrot 2 msk grovskuren dill Till servering bröd Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Snitta, skölj och strimla purjolöken och paprikan, finstrimla vitkålen. Stek färsen i en teflon/gryta. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, paprika, kål, lök, vatten och buljongtärning och koka ca 10 minuter