Örjans

Örjans

  • 12 Recept
Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Skala och strimla grönsakerna och löken tunt. Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg

Ugnsbakad blomkål med gremolataolja och gruyèreost

Skär bort blasten från blomkålen och skär den i klyftor. Vänd klyftorna i olivolja och salt. Ugnsbaka blomkålen på 220 grader ca 20 minuter tills fin tills den har en fin rostad färg och är mjuk med ett lätt tuggmotstånd
Vitvinssås vvs

Vitvinssås vvs

Skala och finhacka schalottenlök. Fräs löken i smör i en såskastrull. När löken är mjuk rör du ut 2 msk mjöl och fräser några sekunder till
spicy prawn cakes

spicy prawn cakes

Chop 1 spring onion and tip into a food processor. Slice the remaining 2 spring onions diagonally and set aside
Räkkakor med sesamdressing

Räkkakor med sesamdressing

Skala räkorna. Mixa räkor, torsk, ägg, salladslök, koriander och urkärnad chili till en smidig färs. Salta och peppra
Linfångad tonfisk med ett rosmarin & parmesansmör

Linfångad tonfisk med ett rosmarin & parmesansmör

Fisk är så otroligt gott och nyttigt men vi står inför ett problem med att ca 80% av världens fiskebestånd redan är utnyttjat, så det gäller att hålla koll på den fisk vi köper så att den är MSC-märkt (Marine Stewardship Counsil)

Thailändska räkkakor

Mixa räkorna grovt i mixer. Tillsätt ägg, lök, citronjuice, senap, koriander, chilisås, salt och peppar
Räkkakor med asiatisk dippsås

Räkkakor med asiatisk dippsås

Skala räkorna. Mixa räkor, äggula, limeskal, haricots verts och 2 msk panko till en fast färs. Fukta händerna och rulla små bollar av färsen