Förrätter

Förrätter

  • 104 Recept
Parmalindad sparris

Parmalindad sparris

  250 g Färsk sparris Cirka 10 stycken. 1  10 st Skivor parmaskinka Eller annan lufttorkad skinka, alternativt bacon
Ostgratinerat knäckebröd med lyxig äggröra och rökt makrill

Ostgratinerat knäckebröd med lyxig äggröra och rökt makrill

8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Soltorkad tomatsås

Soltorkad tomatsås

2 dl crème fraiche 6 st soltorkade tomater i olja 0,5 tsk salt ev. 1 krm grovmalen svartpeppar
Minipaj på flera sätt


Minipaj på flera sätt



räcker till 24 muffinsformar, 1 dl i storlek. 
. 500 g vetemjöl
. 250 g kallt smör

Ernsts marinad med örter och vitlök

Ernsts marinad med örter och vitlök

0,5 knippe färsk salvia 0,5 knippe färsk rosmarin (spara ett par hela kvistar) 3 klyftor vitlök 2 tsk salt 1 tsk peppar 1 dl rött vin 1 dl extra virgin olivolja 2 msk honung, flytande 0,5 knippe färsk persilja 5 torkade lagerblad 1 knipplök 0,5 gul lök, i skivor
Ernsts svenska pesto

Ernsts svenska pesto

1 knippe färsk bladpersilja 1 knippe dill 1 knippe gräslök 250 g solroskärnor, rostade 400 g Västerbottensost rapsolja 1 citron salt peppar
Halstrade marinerade pilgrimsmusslor

Halstrade marinerade pilgrimsmusslor

12 pilgrimsmusslor 0,5 dl rapsolja, till stekning. Bachatamarinad1 chilifrukt, urkärnad och finhackad 1-2 klyftor vitlök, finhackade 0,5 citron, rivet skal och pressad saft 1,5 dl färsk persilja 4 msk rapsolja