Rör sedan i krossade tomater, balsamvinäger, tomatpuré, basilika och kalvfond. Lägg ungefär en matsked av köttfärssåsen i mitten av varje degbit och vik över halva degbiten tills du får en halvmåneform
Tapsi och briam 6 portioner 800 g högrev (eller något annat kött som passar att ha i grytor) 1 msk torkad timjan 2 tsk paprikapulver 0,5 tsk sjukryddor 3 msk tomatpuré Ca 0,5 dl olivolja 3 dl vatten Salt & peppar Grönsaker. 4 st tomater 2 st gula lökar 6 st vitlöksklyftor 1 aubergine 1 röd paprika 3 st siviri (turkisk paprika, kan bytas ut mot 1 grön paprika) 4-5 st potatisar 2-3 st morötter 1-2 st färska chili (kan uteslutas) Gör såhär. 3 msk tomatpuré. 4 st tomater
Tillsätt chilisås, tomatpuré och buljongtärning. 2 msk tomatpuré. 2 msk tomatpuré. Något man ofta kliar sig i huvudet över är när kylskåpet bjuder på lite udda rester av ditt och datt och man står där vid skåpdörren och funderar
25 g jäst. 12½ dl ljummet vatten max 37°. 12 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 1½ tsk salt. 16 dl vetemjöl. 125 g jäst 2½ dl ljummet vatten max 37° 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja ½ tsk salt 6 dl vetemjölGör så här Smula jästen i en bunke
Såhär dagen efter kanelbullens-dag får det vara dags för lite mat på bloggen. Du kanske också gillarMixpanna med majs, sötpotatis och chorizoKycklingburgare med grillad nektarinPlommonchutney med tomat och lök 50 gram jäst
Du kan göra bulgurdegen i en matberedare eller köttkvarn. I matberedare. Lägg bulgur och alla de övriga ingredienser (förutom salt) till bulgurdegen i en matberedare
Stek kubbe gyllenbruna i matolja. Degen. Börja med degen genom att blanda samtliga ingredienser,och kör degen i köttkvarn två gånger, smaka av med lite salt och kryddor om det behövs
Bryn köttfärsen klar, lägg i tacokryddan och pressa i vitlök och häll i tomatkross. 500 gram med krossade tomater. 1 vitlöksklyfta 500 gram med krossade tomater