kyckling

kyckling

  • 24 Recept
Tareqs coq au vin

Tareqs coq au vin

rejäl kyckling, gärna majskyckling eller gårdskyckling. Stycka upp kycklingen i bitar och rulla i vetemjöl
Kycklingsoppa med örtfraiche

Kycklingsoppa med örtfraiche

Koka upp vatten och kycklingfond i en gryta. Tillsätt salladslök och selleri i bitar, riven ingefära, finhackad chili, mjölk och kycklingköttet i bitar
Karins goda kycklinggryta

Karins goda kycklinggryta

Den här supergoda kycklinggryta hittade jag på Karins fina blogg. 6-8 portioner 1 kg kycklingfile 2 gula lökar, hackade 2 vitlöksklyftor, hackade 1 hönsbuljongtärning 3 dl grädde 1 msk senap (jag brukar använda. 1 kg kycklingfile
Kryddiga kycklingklubbor

Kryddiga kycklingklubbor

Ta bort skinnet från klubborna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda samman crème fraiche med chilisås, fransk senap, curry, sambal oelek, vitlök, salt och svartpeppar
Kycklinggryta med ädelost

Kycklinggryta med ädelost

Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Lägg kyckling, bacon och svampfräs i en traktörpanna. 600 g kycklingfilé. 2 msk kycklingfond
Ädelost kyckling – sååååå gott!

Ädelost kyckling – sååååå gott!

En jättegod och enkel kycklinggryta. Lägg i mera smör, skär kycklingen i bitar och bryn lite åt gången i smöret och lägg över i grytan
Krämig chili-kyckling

Krämig chili-kyckling

Kycklinggrytor blir oftast supergoda och det är enkelt att förbereda genom att steka kycklingen nån dag i förväg
Kycklingfile gratäng

Kycklingfile gratäng

Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Häll runt kycklingen. 4 st kycklingfiléer. Bryn kycklingfilén i smör i en stekpanna, ca 4-5 min på varje sida. 3 4 st kycklingfiléer
Kyckling i hoisinsås med pak choi och ingefära

Kyckling i hoisinsås med pak choi och ingefära

Denna gången blev det kyckling i hoisinsås med pak choi, ingefära, paprika, rödlök och vitlök. För att det ska gå ännu fortare att laga kan man använda sig av färdigstrimlad kycklingfilé
Kycklingklubbor med svampsås

Kycklingklubbor med svampsås

Krydds kycklingen med valfria kryddor, jag använde, salt,peppar och timjan. Bryn kycklingen i lite smör i en stekpanna så den får färg
Kycklingfile med Thai smak

Kycklingfile med Thai smak

Stek kycklingfiléerna tills dom är helt genomstekta. 1 kg kycklingfiléer. 2 msk kycklingfond. Använd hälften av såsen och marinera kycklingen i minst 1 timma. 1 kg kycklingfiléer. 2 msk kycklingfond
Himmelsk kyckling!

Himmelsk kyckling!

Supergod kyckling som jag fick smaka på. Alla kyckling älskare bör testa detta. Lägg i kycklingfiléerna, krydda med citronpeppar och smula över buljongen
Kyckling med citron- & dragonsås

Kyckling med citron- & dragonsås

Koka ihop matlagningsgrädde, vispgrädde, kycklingfond, dragon och rivet skal och saft från citronen. 900 g kycklingfilé. 1½ msk kycklingfond. Dela varje kycklingfilé längs med filén så du får 2 filéer (tycker det är lättare att vara säker på att dom blir klara när man gör så). 900 g kycklingfilé. 1½ msk kycklingfond
Hel kyckling med äpple i lergryta

Hel kyckling med äpple i lergryta

Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin