Soppor

Soppor

  • 14 Recept
Torsk-, lax- och räksoppa

Torsk-, lax- och räksoppa

Ingredienser ½ strimlad purjolök, 100 g. 1 tärnad potatis, 100 g. 1 liten skivad morot, 70 g. ½ msk rapsolja
Musselsoppa Riesling

Musselsoppa Riesling

1. Skölj och borsta musslorna i kallt vatten. Ta bort alla musslor som är trasiga eller inte sluter sig i kontakt med vattnet
Zucchinisoppa med ädelost

Zucchinisoppa med ädelost

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 900 gram zucchini 1 st purjolök(ar) 1,5 st vitlöksklyfta(or) 1 st salt 1,5 msk Mat & Bak smör 1 l vatten 2 tärning(ar) hönsbuljong 1 dl matlagningsgrädde 0,5 tsk torkad timjan 100 gram ädelost 0 st peppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Koka tomatsoppan och dillfrö i en kastrull ca 5 min. Vispa ner crème fraiche och smaksätt med konjak. Lägg i kräftstjärtar och dill
Vegetarisk ärtsoppa

Vegetarisk ärtsoppa

gula ärter, torkade. 1vatten. 1gula lökar. 1morötter. 1rotselleri, skalad. 1timjan. 1mejram. 1salt. 1lagerblad. 1kryddnejlikor
Krämig fisksoppa med saffran och musslor

Krämig fisksoppa med saffran och musslor

Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa

Trattkantarellsoppa med ädelost

Måste säga att det är den godaste av alla soppor på svamp jag ätit. Jag plockar och plockar, kan inte låta bli de här godingarna
Kantarellsoppa med ädelost

Kantarellsoppa med ädelost

Ingredienser. 1 liter kantareller. 2 msk smör. 1 gul lök. 1 vitlöksklyfta. 1 svampbuljongtärning. 5 dl vatten. 3 dl grädde
Martins fina fisksoppa

Martins fina fisksoppa

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. En enkel men väldigt god soppa. 1 1/2 liter vatten3 fiskbuljongtärningar800 g fisk (blandade sorter)1 morot1 purjolök1 gul lök1-2 msk olja1 stor hackad vitlöksklyfta1 kuvert saffran (1/2 g)3 tomater2-3 dl creme fraiche300 g räkor2-3 msk färsk strimlad basilikaSalt, vitpeppar, gräslökSkala och ansa grönsakerna och skär dem i tunna fina strimlor