Skala och hacka vitlökarna. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs vitlöken. Häll i vatten och buljongtärningarna, tillsätt de krossade tomaterna och paprikapulvret
Häll av vattnet från musslorna. Fräs riven vitlök och skivade champinjoner i en gryta med matfett. Pudra över mjölet och späd med fiskbuljong under omrörning
Häll av vattnet från musslorna. Fräs riven vitlök och skivade champinjoner i en gryta med matfett. Pudra över mjölet och späd med fiskbuljong under omrörning
Njut med en kall Singha eller ett glas Riesling. Någon gång under den gångna sommaren kokade jag ihop en mumsig musselsoppa med lite thailändsk inspiration
Min lillebror var här i några dagar och lagade en god musselsoppa till mig och farfar. När du äter musselsoppan ska du kasta de musslor som inte öppnat sig, eftersom de förmodligen var döda innan de lades ner i grytan
Detta behöver du till två personer. Ett nät med musslor, 3st morötter, 2 stjälkar selleri, 1 charlotten lök, 2 glas vitt vin, 2 glas vatten, smör, 2 dl grädde, 1 ägg, 1 dl riven parmesan ost, vit å svart peppar
Godmorgon lördag. Och sol, efterlängtat. Även för min katt som lyckades skrika sig till en promenad, han har förstått det här med att om man skriker tillräckligt högt så får man oftast som man vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.