Den här maträtten har jag älskat så länge jag kan minnas. Min mormor gjorde alltid sådana här köttfärsrullader åt syrran och mig när vi var små, och vi åt dem alltid med stor aptit
Skala potatisen och morötterna, skär dom i bitar och täck med vatten. Låt koka ca 20 minuter. Skär även vitkålen i mindre bitar, lägg i grytan och låt koka i 15 minuter tillsammans med buljongtärningar och kryddor
Veckans tips passar kanske extra bra eftersom det är sportlov. Lo älskar att hålla på med lera och några gånger har vi gjort egen lera efter ett recept som jag fick på öppna förskolan
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna route) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 2 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 dl chilisås (eller ketchup) salt peppar 150 g riven ost 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
En riktig 70-tals nostalgiker blir det i dag när vi bjuder på en falukorvsgratäng med potatismos och chilisås, vi kände båda hur vi slungades tillbaka till barndommen när vi högg in på korvlådan
Nu är det hög tid att lägga upp mer recept med äpple - jag måste ju passa på när det är äppeltider. Svenska äpplen (jag tror att det är Aroma jag främst använder) anser jag vara mycket mer smakrik än de flesta andra typer av äpplen, som säkerligen plockats innan de är mogna etc etc
Äppelcheesecake. När hösten kommer smygandes så hör det till att baka något gott med äpplen. Den här kakan är en blandning av en smulpaj och en cheesecake
Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret
Blomkålsgratäng. 9 Maj 2017 /. 22. 02 /. Alla inlägg,. Recept. /. Permalink /. 0. Blomkålsgratäng1 huvud blomkål1 stånd broccoliCa10 skivor ost5dl creme fraiche1 gul lök2 vitlöksklyftorSvartpepparSaltVitlökspulverDela blomkål och broccoli i buketter , koka i saltat vatten i ca 5 min, häll av i ett durkslag