Nu är det v44 och många barn är lediga från skolan, då är frågan vad skall man äta till lunch. Hade de små gullungarna hos oss igår och över natten, då testade jag en gratäng på korv och potatis med välkända kryddor som pizzakrydda
Skiva falukorven. Lägg ut hälften i en smord ugnsfast form. Lägg över senap, skivad lök och skivad ost. varva på resten av falukorven i skivor och senap på dessa
Falukorv går alltid hem här för mig & Emmis. Men i nya varianter får den gärna komma. Denna improviserade gratäng blev riktigt god även om inte bilden är den mest tilltalande
Skala potatisen och morötterna, skär dom i bitar och täck med vatten. Låt koka ca 20 minuter. Skär även vitkålen i mindre bitar, lägg i grytan och låt koka i 15 minuter tillsammans med buljongtärningar och kryddor
En riktig 70-tals nostalgiker blir det i dag när vi bjuder på en falukorvsgratäng med potatismos och chilisås, vi kände båda hur vi slungades tillbaka till barndommen när vi högg in på korvlådan
Ta bort skinnet på korven och skär den i 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna omlott i en ugnsfast form. Ansa och skiva champinjonerna och fräs dem i en kastrull med smör, tills vattnet kokat bort
Blanda grädde och senap i en ugnsfast form. Tärna tomaten och blanda med gurkmixen. Skär en skåra längs med korvarna och fyll dem med tomat- och gurk-mixblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.