Efterätt och godis

Efterätt och godis

  • 37 Recept
Glutenfria pepparkaksbollar

Glutenfria pepparkaksbollar

Forma till bollar och rulla i valfri garnering. En given favorit bland julgodiset. Klassiska chokladbollar med smak av pepparkaka
Pepparkaks cheescake

Pepparkaks cheescake

Gjorde denna cheesecake för några dagar sen och herre vad god den va. Krossa kakorna och blanda med smöret
Halloncheesecake på Oreobotten

Halloncheesecake på Oreobotten

Vid servering dekorerar du din cheesecake på valfritt vis, jag valde färska hallon och vit choklad. Kör till en smulig massa och tryck sedan ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Till slut vispar du äggulorna med 200 g cream cheese, 2 dl strösocker och 1 msk vaniljsocker
LINGONKOLAPAJ

LINGONKOLAPAJ

Enkelt och praktiskt utan ugn, vackert röd av lingon och söt av kolasås och så förstås försvinnande god
Ugnsbakad brieost med glöggrussin

Ugnsbakad brieost med glöggrussin

Den här efterrätten får nog gå under mottot släng inte maten, eftersom den är gjord på rester från julen, och man kanske ska se det som säsongen för juldesserter nu är passerad
Vaniljkokta plommon

Vaniljkokta plommon

Koka upp vatten, vaniljstång och socker. Halvera och kärna ur plommonen. Häll på den heta lagen och sätt på locket
Inkokta plommon

Inkokta plommon

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa grädden och blanda med hackad mynta och servera till
Rabarbercheesecake med hallonspegel

Rabarbercheesecake med hallonspegel

Häll sedan smeten över kexbotten och ställ din cheesecake i frysen i minst fyra timmar. Ta upp de blöta gelatinbladen och krama ur dem
Goda hemmagjorda crème brule till efterrätt

Goda hemmagjorda crème brule till efterrätt

När man är ute och äter på restaurang så brukar det alltid finnas creme brule till dessert och det kan antingen vara jättegott eller mindre gott beroende på om det är gjort på riktigt eller inte
Chokladparfait med apelsin

Chokladparfait med apelsin

Smaksätt med apelsinsaft, vaniljpulver och några saltkorn, blanda väl. Jag har lite snöat in på det här med parfait
Havtorn- och vit chokladpannacotta

Havtorn- och vit chokladpannacotta

Jag tycker att pannacotta är en så bra efterrätt eftersom den är så lätt att göra och uppskattas av många
Kahlúa Brûlée med färska bär

Kahlúa Brûlée med färska bär

Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull och häll på grädde och mjölk