Smäller upp receptet på kyckling Saté/Satay med jordnötsås från igår. Det är en förenklat version då jag valde Santa Marias nya kryddor i serien Extra Fine och tyckte Indian Mango curry lät gott
Sätt ugnen på 200°C. Skala och hacka lök och vitlök. Sätt grytan på en kall platta. Häll i Milda och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
Idag när vi var ute på en väldigt halkig och slirig barnvagnspromenad träffade vi en mamma till en gammal klasskompis från grundskolan, som berättade att hon brukar laga mina recept som kommer i tidningen en gång i månaden
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret och lägg åt sidan medans du bryner köttet i resten av smöret
I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Jag fortsätter att planera inför kommande husvagnshelger, nu inte med bak utan med kokkonsten. Denna gratäng är så himla lätt att göra och det behövs inte så många olika skålar om man inte vill, allt läggs liksom i den ugnssäkra formen direkt och sen in i den egna ugnen i husvagnen eller i ugnen i servicehuset