Lätt o Lagomt

Lätt o Lagomt

Ännu en ljuvlig kladdkaka

Ännu en ljuvlig kladdkaka

Denna lilla skapelse - en kladdig, len och krispig variant. Jordnötssmörig chrunchy bottenoch len chokladtryffelovanpå
Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies

125 g smör 1 dl farinsocker 100 g mörk choklad (helst minst 55% kakao) 50 g salta jordnötter 1 st ägg 1 tsk bakpulver 0,5 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl. 1125 g smör 1 dl farinsocker. 1100 g mörk choklad (helst minst 55% kakao) 50 g salta jordnötter
Köttet som räcker hela veckan!

Köttet som räcker hela veckan!

De här är köttet som är väldigt lättlagat egentligen. Man äter och äter, men har ändå kvar. Jag brukar alltid göra en laddning när jag vill äta mer strikt, dels för att det är så praktiskt att ha i kylen, dels för att det är så gottochlätt att kombinera med olika typer av tillbehör
Vides fisk under täcke

Vides fisk under täcke

Riv ner vitlöksklyftorna i crème fraichen och blanda i senap, salt, ostoch persilja. potatis, pressad
Tacogratäng

Tacogratäng

Stek färs i margarin och krydda med salt, chilipulver, spiskummin, paprikapulver ochoregano. Lägg färsen i en ugnsform
Bakad potatis med laxfyllning

Bakad potatis med laxfyllning

Skär ett kryss i ovansidanpotatisenoch baka potatisen klar. Blanda fyllningen och smaka av den med citronskal
Kalops – grundrecept

Kalops – grundrecept

Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta. Skala lök ochmorot, ansa och skölj purjolöken
Vitkålsgratäng

Vitkålsgratäng

Jaa, hittade ett recept på Vitkålsgratäng någonstans på nätet. Så när jag gjorde en Ugnstekt vildsvinsfransyska så testade jag
Rimbobullar

Rimbobullar

Nyp ihop alla fyra hörn av varje plättoch tryck ner lite lätt. Rimbobullar påminner mig alltid om ”lite äldre damer” som bjuder på bullar en sommardag
Krusbärsmarmelad

Krusbärsmarmelad

I år fick jag mycket bär på krusbärsbusken som vi planterade för två år sen. Efter att ha kokat kräm fick jag för mig att koka lite marmelad
Fiskburgare med kaprismajonnäs

Fiskburgare med kaprismajonnäs

Finfördela fisken tillsammans med salt och peppar i matberedare. Tillsätt ströbrödsblandningen, riven gul lök och ägg
Blåbärspaj med smuldeg

Blåbärspaj med smuldeg

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 500 gram blåbär 1,5 msk potatismjöl 1 dl strösocker 1,5 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 125 gram Mat & Bak smör Köp receptet
Rödvinbärsdricka

Rödvinbärsdricka

Min vän Erica (Ericas meny) kom förbi och ville plocka från min röda vinbärsbuske somstod helt oplockadoch bara väntade på att någon skulle förbarma sig
Svartvinbärsdryck

Svartvinbärsdryck

Kyl och frys ner juicen. 1strösocker1. Koka blad och bär i vattnet 15 minuter. Sila ifrån bladen och tillsätt sockretochkoka det 5 minuter
Fiskgratäng med bacontopping

Fiskgratäng med bacontopping

salt och peppar. matvete ochbroccoli. Skär fisken i lagomstora bitar. Salta och peppra fisken. Fräs skivad purjolök mjuk i smör,