Utöver min klassiker räkor i gudagod mnarinad fick jag för mig att experimentera med köttbullar. Jag lyckades i varje fall rktigt bra med dessa köttbullar, som jag måhända med falsk blygsamhet kallar tapas-pastisch och spanskifierade, bara för att helgardera mig i fråga om autenticitet
700 g fläskfilé smör, att steka i neutral olja, att steka i salt peppar. 1Rotfrukter600 g potatis 2 morötter (stora) 1 rödlök (stor) 2 palsternackor (stora) 3 msk neutral olja 5 klyftor vitlök salt peppar
Låt köttet svalna. Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och vitpeppar och häll över köttet
Vänd ner fläskfilen och låt sjuda tills köttet är klart. Hallå alla mina bloggläsare. Tänkte dela med mig det godaste jag ätit på länge och som var väldigt uppskaddad här hemma
Vill du grilla något billigt, gott och enkelt som samtidigt är magert men saftigt. Prova att grilla några skivor skinkschnitzel på grillen i ca 2-2,5min per sida
Vad kan det annars bli, när köttet får en sådan fin behandling. Därefter skars flanksteken i tunna skivor, och blandades åter ned i smöret, tillsammans med de goda köttsafterna som rann ut