bröd

bröd

  • 48 Recept
Tunnbrödssnittar med stenbitsrom

Tunnbrödssnittar med stenbitsrom

Tunnbrödssnittar är något som är gott och enkelt att bjuda på. Tunnbrödsrullar. Bred ut på tunnbröd och rulla ihop
Leilas fantastiska vörtbröd

Leilas fantastiska vörtbröd

11 dl mörk brödsirap. 1Till 2 vörtbröd. 50 g färsk jäst 3 dl porter 2,5 dl julöl 50 g smör 0,5 dl raposolja 1 dl mörk brödsirap 0,5 msk malen pomerans 1,5 msk malen ingefära 1 msk malen nejlika 0,5 msk malen kardemumma 1 msk salt 13,5 dl rågsikt 3 dl russinLös upp jästen i en bunke med porter, julöl, olja och sirap. Grädda vörtbrödet i cirka 50 minuter och sänk värmen till 150 grader efter 15 minuter
Vörtbröd

Vörtbröd

Forma bitarna till limpor och lägg i smorda brödformar. Blanda sirap och vatten och pensla bröden med blandningen
Vörtbröd

Vörtbröd

Pensla de varma bröden med sirap utrörd i lite vatten. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull
Grytbröd

Grytbröd

Lördagseftermiddagen/kvällen roade jag mig med att baka bröd. Och det blev ett av de bästa bröd jag bakat
Farmors goda och nyttiga bröd

Farmors goda och nyttiga bröd

vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Pizza bianco.

Pizza bianco.

Här kommer senaste texten från lokaltidningen Skövde Nyheter, som jag skriver recept för varannan vecka
Focaccia

Focaccia

Oj vad mörkt det är på morgonen nu. Jag tycker det är jättestor skillnad jämfört med förra veckan. Kanske bidrar det att vädret är betydligt sämre nu
Tekakor på fullkorn

Tekakor på fullkorn

Tillsätt olja, salt, sesamfrön, lantbrödsmjöl och det mesta av vetemjölet. 5 dl lantbrödsmjöl. Smula jästen i en skål
Afrikanskt stekpannebröd

Afrikanskt stekpannebröd

Det här afrikanska stekpannebrödet är jätteenkelt att baka. Det innehåller ingen jäst, och har därför ingen jästid, vilket gör det till ett snabbakat bröd