Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater och getost
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Fick ett bra tips av min svärmor på att göra en riktigt god paj med riven squash/zucchini i. Eftersom jag hade squash hemma passade jag på att testa den här pajen i helgen
Pajdeg. Tryck ut degen i en pajform. Lägg den hackade broccolin och fetan i pajskalet. Baka i ugnen tills äggstanningen är fast och pajen fått fin färg (ca
I måndags åt vi denna goda kycklingtacopaj, älskar smaken på fyllningen och älskar pajskalet. Pajskal. Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver, margarin och mjölk till en pajdeg
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Pajdeg. Fyll pajskalet med lök, svamp, bacon och smulad ädelost. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter