Vänd och ös steken några gånger under tiden. 1 kg älgstek. 1smör till stekning. 11 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 dl kalvbuljong 2 dl rödvin 2 lagerblad 1 kvist färsk timjan 6 enbär 5 dl vispgräddeGnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. Låt grytan sjuda sakta i 45–60 minuter tills älgsteken blivit mör. Ta upp älgsteken, linda in den i aluminiumfolie eller blött smörpapper och låt den vila i 15 minuter. Skär upp din stek i cirka 5 mm tunna skivor och servera med kokt potatis, syltlök, gelé på svarta vinbär, rönnbär eller portvin (eller någon annan gelé) och pressgurka
3 kg älgstek. 11 msk smör till stekning. 11 krm grovt salt1 Hetta upp matfett i en stekgryta och bryn steken runt om. Stek tills termometern visar 75º. Håll steken varm och låt den vila 10-15 minuter innan den skärs upp. 2 Skär upp steken och servera med gräddsåsen och löken