Helstekt rådjurssadel med rotfrukter
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 rådjurssadel
  • 1 smör, till stekning
  • 11 palsternacka, skalad och skuren i grova bitar
  • 11 morot, skalad och skuren i grova bitar
  • 10,5 rotselleri, skalad och skuren i grova bitar
  • 11 vitlök, delad på mitten
  • 16 schalottenlökar, skalade
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1 enbärsgräddsås
  • 1 potatisgratäng
  • 1 svart vinbärsgelé
  • 1 färsk persilja
  • 11 rådjurssadel smör, till stekning 1 palsternacka, skalad och skuren i grova bitar 1 morot, skalad och skuren i grova bitar 0,5 rotselleri, skalad och skuren i grova bitar 1 vitlök, delad på mitten 6 schalottenlökar, skalade salt peppar
  • 1 Till servering enbärsgräddsås potatisgratäng svart vinbärsgelé
  • 1 Till garnering färsk persiljaSätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i smör i en stekpanna tills det har fått fin färg. Fördela rotfrukterna och löken i en långpanna och lägg rådjurssadeln ovanpå. Stick in en stektermometer i köttets tjockaste del, men inte mot benet. Stek köttet mitt i ugnen tills det har en innertemperatur på 55°, ca 20 minuter. Ta ut köttet och låt det vila. Höj ugnstemperaturen till 225° och rosta rotfrukterna tills de har fått fin färg och är mjuka. Skär loss köttet från sadeln och skär det i skivor. Lägg tillbaka köttet i sadel Servera med rotfrukterna, enbärsgräddsås, potatisgratäng och gelé.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.