11 rådjurssadel
smör, till stekning 1 palsternacka, skalad och skuren i grova bitar 1 morot, skalad och skuren i grova bitar 0,5 rotselleri, skalad och skuren i grova bitar 1 vitlök, delad på mitten 6 schalottenlökar, skalade salt peppar
1 Till
servering enbärsgräddsås potatisgratäng svart vinbärsgelé
1 Till
garnering färsk persiljaSätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i smör i en stekpanna tills det har fått fin färg. Fördela rotfrukterna och löken i en långpanna och lägg rådjurssadeln ovanpå. Stick in en stektermometer i köttets tjockaste del, men inte mot benet. Stek köttet mitt i ugnen tills det har en innertemperatur på 55°, ca 20 minuter. Ta ut köttet och låt det vila. Höj ugnstemperaturen till 225° och rosta rotfrukterna tills de har fått fin färg och är mjuka. Skär loss köttet från sadeln och skär det i skivor. Lägg tillbaka köttet i sadel Servera med rotfrukterna, enbärsgräddsås, potatisgratäng och gelé.
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Helstekt kyckling medrotfrukter och sky – gör så här. Att dricka till helstekt kyckling. Skär kycklingen i bitar och servera på varma tallrikar medrotfrukter, skysås och jordärtskockscrème
Gnid in kyckling med smör och samtliga kryddor som du blandat ihop till en rubb. När grönsakerna är klara så vänd runt dem med stekjuicen från kycklingen och smaksätt med salt och peppar
Helstekt kyckling medrotfrukter och sky – gör så här. Att dricka till helstekt kyckling. Skär kycklingen i bitar och servera på varma tallrikar medrotfrukter, skysås och jordärtskockscrème
Gnid in rådjurssadelnmed salt och peppar. Stick in en stektermometer längs med benet i köttet. Ta ut rådjurssadeln, lägg in i folie och låt stå en kvart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.