Middag

Middag

  • 12 Recept
Middagsmat
Makloubeh- Orientaliskt ris med kyckling

Makloubeh- Orientaliskt ris med kyckling

Makloubeh betyder ”upp och ner vänd” den perfekta beskrivningen på denna rätt. Man lägger grönsaker och kyckling i botten av en gryta, toppar det med ris och vid servering vänder man på grytan
Potatisrulle

Potatisrulle

2 dl portvin. 1 dl vatten. 2 msk viltfond. 1 schalottenlök, hackad. 25-50 g mörk choklad, minst 70 %. 1-2 tsk lingonsylt

Köttfärsfylld spagettipumpa

Dela pumpan på mitten och tag bort kärnorna. Fräs baconen så att den får lite färg. Blanda färs, bacon, vispgrädde, salt och peppar och fyll de båda pumpahalvorna
Traditionell chili

Traditionell chili

1 kg högrev. 12 msk olja. 12 msk smör. 11 msk finger salt
Krämig lasange a la viktväktarna

Krämig lasange a la viktväktarna

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i lite sprayolja i stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig
Orientaliska räkor

Orientaliska räkor

Skala räkorna. Skala och skär mango i bitar. Finhacka chili och vitlök. Fräs räkorna hastigt tillsammans med chili och vitlök i smör-&rapsolja
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Skala och hacka gul lök och vitlök och fräs den i en rymlig gryta med smör. Skär köttet i små tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna med smör