Desserter

Desserter

  • 54 Recept
Syrlig Blodapelsintarte

Syrlig Blodapelsintarte

Blanda alla ingredienser till degen, enklast i matberedare. Låt degen stå kallt några timmar så att den sätter sig
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

500 g rabarber 150 g smör 2 dl havregryn, glutenfria 2 dl glutenfri mjölmix 2 dl rörsocker 0,5 tsk bakpulver 1 tsk flingsalt 0,5 dl vispgrädde 0,5 dl sirap
CHEESECAKE MED CHOKLAD OCH APELSIN

CHEESECAKE MED CHOKLAD OCH APELSIN

En liten godsak som passar väl till dessert för höstens middagar är denna cheesecake. Just apelsin blandat med choklad tycker jag hör ihop med den kallare delen av året
Pinocchiokladdkaka

Pinocchiokladdkaka

Vaniljkladdkaka225 g smör 3 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 krm salt 3,5 dl vetemjöl 4 ägg
Rabarberpaj med mandelmassa

Rabarberpaj med mandelmassa

Ingredienser Portioner. 8-10 100 g mandelmassa 125 g rumsvarmt smör ( extra till formen) 3/4 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 tsk finrivet citronskal 2 krm flingsalt 2 dl havregryn 500 g rabarber 1 msk majsstärkelse Till servering grädde eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan
Snabb rabarberpaj på smördeg

Snabb rabarberpaj på smördeg

4 tinade smördegsark, 10 x 8 cm 2 msk honung 8 rabarberstänger, (8 cm långa) 3 msk rörsocker 3 msk vit choklad, riven florsocker
Rabarberpaj

Rabarberpaj

Vi bjöd några vänner på fika och jag bakade en rabarberpaj. Jag plockade in vackert röda och späda rabarber från trädgården och det känns alltid lite lyxigt att plocka in de första rabarberna
Cheesecake med mango, kokos och lime

Cheesecake med mango, kokos och lime

1. Smula kexen fint och blanda med kokos. Smält smöret och rör ner det. 2. Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Fudge brownie utan ägg och mjölk

Fudge brownie utan ägg och mjölk

3 dl vetemjöl 2 dl strösocker 0,75 dl kakao 0,5 tsk salt 1,5 dl kaffegrädde (växtbaserad, jag använde ikaffe) 1,5 dl olja (neutral mat-, raps- eller solrosolja) 2 tsk vaniljsocker 50 g mörk choklad (kontrollera att den är fri från mjölk eller ägg) 0,5 dl sojagrädde, vispbar (kokos- eller havregrädde) flingsalt (till garnering)