Ugnen. 200 grader Tid. 1½ - 2 timmar. 1) Lägg lergrytan i blöt 15-30 minuter. 2) Skära steken i bitar och bryna köttet i fett så de får lite färg, salta och peppra
Viltgryta med smak av timjan med kokt potatis och vinbärsgele. Viltgryta1 kg grytbitar av rådjur2 buljongtärningar (jag använde kalv)I gul lök5 morötter2 dl grädde4 dl vattensalt, peppar, timjanStek grytbitarna och häll på en del av vattnet
Bättre viltleverantör går det förmodligen inte att få tag på. Senaste bit att bli tillagad i köket var den hela ryggbiffen, en oerhört mör och fin köttbit med god smak av vilt
Jag hade en rulle färdig pajdeg i kylen och en paket älgfärs som skulle tina på diskbänken. Då letade jag reda på ett av mina gamla recept på paj med ananas
Sätt ugnen på 150 grader. Skär potatisen i små tärningar. Hacka löken grovt. Stek potatisen i olja och smör några minuter och lägg ner den i en långpanna, ställ in långpannan i ugnen
Putsa och skär filén i 2 cm tjocka skivor. Salta och krydda med peppar och timjan. Stek köttet på medelvärme i en stekpanna med smör, 2–3 mi-nuter per sida
Jag tycker att det är väldigt gott med vilt, men jag är inte direkt van vid att tillaga det. 2tsk forest blend (kryddblandning för vilt från Santa Maria). 2tsk forest blend (kryddblandning för vilt från Santa Maria)