Detta recept har jag från en gammal kokbok och den följer jag nästan slaviskt. Klassisk matjesillstårta  Till midsommar hör en klassisk matjesillstårta till
Receptet på den hittar ni HÄR. Hej på er. Sitter och skriver en handlingslista till Ikea. På torsdag åker jag och mamma med en buss upp till Haparanda för lite shopping
Ugn. 200 grader. 1) Rör margarin och socker poröst i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. 2) Blanda mjöl och bakpulver i en skål och rör ner de i bunken
Nu kommer ett hejdundrande gott recept ni verkligen ska lägga på minnet. Tänk på att receptet är beräknat efter grytbitar så använder du skav kan du korta ner koktiden en timme
Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Bryn smöret lätt på medelvärme i en kastrull. Lägg i svampen och rör om, låt puttra till all vätska kokat in och de börjar knäppa
Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl och smör i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt (det går fortare om man skär smöret i mindre bitar)
Foto. Tina FallgrenTill fisken serverade jag en pepparrotssås och en sallad. I salladen blandade jag ner färsk spenat, nektarin, tomat, grillad halloumi och avocado