1) Rör margarin och socker poröst i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
2) Blanda mjöl och bakpulver i en skål och rör ner de i bunken.
3) Häll i mjölk och blanda om ordentligt.
4) Klä en långpanna ( ca: 35x25 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten i långpannan.
5) Kärna ur äpplena och skär i klyftor.
6) Blanda socker och kanel i en liten skål. vänd äppelklyftorna i kanelsockret och tryck in dom lite lätt i smeten och strö över lite kanelsocker över hela smeten.
Nutellagrottor har snabbt seglat upp som en fikafavorit här hemma i huset. Vem gillarinte Nutella och kombinationen med en härlig mördeg gör de här kakorna svårslagna
Bred ut smeten ilångpanna som är klädd med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsockeri en skål och sikta ner i smeten
Rör rumsvarmt smör och farinsockerpösigt, gärna med elvisp. Vispai äggen ett i taget. Rör ifilmjölk. Blanda mjöl, kanel, kryddnejlika, ingefära och bikarbonat och rör ner i smeten
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Skördefesten har varit galet stor här på ön i år. Massor, massor med folk – det är verkligen jättekul. Självklart var vi ute ett par rundor och tittade, provsmakade och fyndade hem en massa gott
Häll smeten ilångpannan och tryck ner äppelskivorna. Om man ska ha många gäster, eller om man tänker att när man ändå bakar så kan man göra stor sats för att frysa in, då är långpannebak en kanonidé
Saftigäppelkakailångpanna. Visst är det väl härligt med vår, tänk att det snart är sommar. Passa på att baka en långpanna full och bjud vänner och bekanta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.