Köttfärslimpa måste vara det enklaste man kan göra av en förpackning nötfärs skulle jag vilja påstå. Bara att fräsa lite lök, blanda ihopingredienser, klappa smeten tills den antagit en avlång rundad form och så ini ugnen
Nagga snittytan med en gaffel efter halva tiden – då rinner saften ur lättare. Observera att beroende på ugn och storlek på tomatbitarna kan tidenvariera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre, ser ut att vara klara innan avbryter man bara tidigare
Hur lätt på en skala är det egentligenatt fota köttfärslimpa så den ser aptitlig ut. Köttfärslimpa är perfekt att förbereda och sedan frysa in, och dessutom en ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen, vilket betyder att det inte heller vidtillagningen behövs avsättas särskilt mycket tid
Gör glasyren genom att lägga ned chokladen och smöret och mjölken i en skål. Ingr. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält
Så här skär man lättast upp underverket. Mitt bästa tips är trots det attskära den i lagom stora skivor och äta dem som de är eller baka världens bästa paj med dem
a Risenta och Finax. Degen innehåller bara några få ingredienser (tillskillnad från de flesta andra glutenfria recept) och de är alla lättaatt få tag i
Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den ilite av degvätskan. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten
I årets julbröd använde jag Chrisbel´sfinaglutenfriamjölmix - en av få mjölmixer som finner nåd införmina ögon - och som degvätska använde jag julmust från Apotekarnes som ska vara okej för glutenintoleranta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.