Blanda färsen med champinjonerna, hackad paprika och lök i en gryta tillsätt kryddor, buljong och pressad vitlök hetta upp röran och rör hela tiden låt sedan puttra med locket på glänt ca 30-40 min
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Denna gryta är mammas standard och den blir riktigt god också och är somsagt mycket enkel att göra. ). 6-8 port1 kg fransyska2 gula lökarsmörvatten2 köttbuljongtärningar2 lagerblad15 pepparkorn av olika slaggrillkrydda1 stor brk skivade champinjoner250 g frysta minimorötter2 ½ dl matlagningsgräddeStek grytbitar av köttet och hackad lök i smör
Klassisk svensk rejäl husmanskost, som passar bäst en kall höst- eller vinterdag, men även om det än är sommar och varmt ute så kan man längta efter denna mustiga gryta som fått sjuda länge så att alla goda smaker kommer fram
Skär köttet i bitar, ca 2 x 2 x 2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärningen
Det var en mustig köttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
En riktigt god chokladkaka som går att fixa på mindre än 5 minuter med bara 5 ingredienser. Perfekt recept att plocka fram om du får akut chokladbegär eller oväntat besök, DOCK är den väldigt mäktig