Jag tycker att detta gamla klassiska som är hämtad från en gammal kokbok från slutet av 40-talet. 300-500 g rimmat sidfläsk i bit. (1-1,5 tim) En del ärtsorter och äldre ärtor fodrar längre koktid. 300-500 g rimmat sidfläsk i bit
Kalops. Jag drar mig heller inte för att laga klassisk gammeldags husman. Laga kalopsen så här. – Mamma du kommer typ vara den enda som kan göra en köttfärslimpa om några år, sa min son senast jag gjorde söndagsmiddag och serverade den klassiska rätten
2-3 morötter i stora bitar. Lägg i kryddorna och salta, tillsätt vatten, låt koka upp på plattan, lägg på locket och så ställer du in hela grytan i ugnen i 130- 140 grader. Låt koka i ugn ca 2 timmar och ta sedan upp grytan på plattan igen, red av om du vill genom att blanda lite vatten och mjöl i en liten skål tills klumparna är helt borta och sedan tömma i redningen i kalopsen som sedan ska koka upp igen. 2-3 morötter i stora bitar
1. Gör så här. 2. * Skär köttet i 3x3cm bitar och bryn dem med lite olja och smör i en gryta. 3. * Häll på kalvfond och vatten så att det täcker köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.